Este adevarat ca Stolojan a avut doua influente cel putin ciudate in viata politica. Una cand a candidat contra lui Isarescu la presidentie, desi promisese sa nu o faca (cel putin asa stiu eu) - rezultatul - Vadim si Iliescu in turul 2. A doua o stim cu totii, am ramas stupefiati si cam atat. Cred totusi ca ar trebui sa se intervina cu o explicatie suplimentara.

Ex: am fost bolnav, dar pot sa indeplinesc cu succes un mandat de premier. Medicii nu imi interzic. Exista sau nu exista riscul recidivarii afectiunii de care am suferit. Aceasta eventuala recidivare poate sau nu afecta activitatea impusa de un eventual post de conducere.

Eu banuiesc boala de care sufera Stolojan, dar doar banuiesc si tin pentru mine acest lucru. Daca este acea boala cu putine rezerve cred ca nu ii afecteaza capacitatea extraordinara de lucru la nivel inalt. Oricum Stolojan a facut dovada capacitatii de lucru intr-un madat de premier anterior precum si in intreaga sa activitate profesionala.

Cat despre Basescu. Nu il vad doritor de dictatura. Este autoritar dar intelege necesitatea sitemului democratic. Consider ca orice presedinte care vrea sa se asigure de buna functionare a unor organisme in Romania de azi trebuie sa controleze si sa organizeze personal lucrurile. Altfel se alege praful.

Expresia "trebuie sa existe responsabilitate" nu este un slogan de genul " sa traiti bine". In Romania nimeni nu raspunde pentru ceea ce face. Orice conducator, manager, paseaza responsabilitatea pe subalterni care nu au nici cum sa raspunda si nici cu sa se apere.

Orice lucru facut fara responsabilitate (iresponsabil) este un lucru facut de mantuiala sau mai rau care nu este finalizat niciodata. Si asta din vina nimanui sau a unor parliti de muncitori.

Albu Zahar