Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, este cea mai influenta femeie din lume, conform unui clasament realizat de revista Forbes. Topul cuprinde cele mai puternice 100 de femei din lume in functie de influenta politica si economica si aparitiile in mass-media.

Condoleezza Rice a ocupat aceeasi pozitie si anul trecut cand era consilier al presedintelui Bush. Pe locul doi se afla Wu Yi, “doamna de fier” a Chinei. Anul acesta, spre deosebire de clasamentul din 2004, asiaticele nu au mai ocupat pozitii fruntase.

Liderul Congresului National Indian, Sonia Gandhi (57 de ani), care anul trecut ocupa locul trei, nu a mai fost nominalizata in top. Aceeasi soarta a avut-o si presedinta Indoneziei Megawati Sukarnoputri. Presedintele Filipinelor, Gloria Macapagal Arroyo s-a clasat a patra, dupa premierul ucrainian, Iulia Timosenko, care a debutat pe locul trei.

Jumatate din clasament este ocupat de femeile de afaceri. Pe locul 5 s-a clasat Margaret Whitman, directorul executiv al siteului de internet eBay, urmata de Anne Mulcahy, director executiv la XEROX.

In domeniul divertismentului, Oprah Winfrey, faimoasa vedeta de televiziune, ocupa locul noua, un salt urias fata de anul trecut cand era clasata abia pe locul 62.