Compania British Airways a anuntat ca a decis sa anuleze toate cursele cu plecare de pe aeroportul Heathrow cel putin pana la ora 21.00 ora Romaniei, extinzand astfel termenul cu doua ore si solicitand in acelasi timp personalului aflat in greva sa reia activitatile.

O purtatoare de cuvant a companiei aeriene a declarat ca Sindicatul Lucratorilor din Transporturi (TGWU) nu sustine greva neoficiala declansata de unii angajati in sprijinul celor cateva sute de muncitori concediati de o firma de catering care ofera servicii specifice in timpul zborurilor.

Totusi, majoritatea grevistilor nu au reluat lucrul.

Potrivit reprezentantei companiei, British Airways a anulat, vineri, circa 535 de curse, pe langa cele 121 suspendate cu o zi in urma, cand a fost declansat protestul.

Reprezentantii British Airways au anuntat ca circa 1.000 de angajati - soferi de autobuz, personal auxiliar - au oprit lucrul joi, pentru a-i sustine pe cei cateva sute de muncitori concediati in cursul acestei saptamani.

Greva a avut implicatii negative si asupra altor companii de transport aerian. Grupul australian Qantas Airways, cel finlandez Finnair, Sri Lankan Airlines, GB Airlines si British Mediterranean Airlines au fost afectate de intreruperea legaturilor.

Sute de pasageri au incercat sa doarma pe podeaua terminalelor din Heathrow, iar multi altii au ramas afara, dupa ce personalul a inchis portile pentru a evita supraaglomerarea.