Primarul unui oras austriac numit Fucking le-a cerut turistilor britanici sa inceteze sa mai fure indicatoarele cu numele orasului, transmite site-ul Ananova. Siegfried Hauppl spune ca oraselul atrage intotdeauna atentia turistilor care trec pe langa Salzburg, din cauza semnificatiei pe care o are numele sau in limba engleza.

Cei mai multi turisti se opresc si se fotografiaza in fata indicatorului cu numele orasului, dar unii il fura pur si simplu. Desi localnicii sunt fericiti ca turistii isi cheltuie banii in orasul lor, autoritatile s-au saturat sa tot inlocuiasca indicatoarele luate pe post de suvenir. "Anul trecut am supus la vot daca schimbam numele orasului si s-a decis sa-l pastram.

Pana la urma, Fucking exista de 800 de ani, cand probabil domnul Fuck sau familia Fuck s-a stabilit in regiune. Terminatia "ing" a fost adaugata ulterior si inseamna "asezare", a spus primarul. "Stim cu totii ce inseamna acum, dar pentru noi e doar numele orasului unde traim", a adaugat acesta.

Franz Duernsteiner, specialist in toponimie, spune ca locuitorii orasului sunt niste oameni foarte decenti. "Cei mai multi dintre ei vorbesc engleza si cand sunt intrebati de unde vin le este putin jena sa spuna".