Aflati pentru prima oara fata in fata, Pele si Maradona au ajuns la traditionalul schimb de tricouri, desi n-au intrat pe gazon.

Ani de-a randul, daca doreai sa-i enervezi pe Pele sau pe Maradona, era suficient sa pomenesti unuia numele celuilalt si potopul de acuze sau de vorbe dure se declansa din senin.

Cei doi, considerati si de FIFA drept cei mai buni jucatori ai lumii din toate timpurile, nu s-au avut niciodata bine, si cel care s-a dovedit de foarte multe ori posesorul unei limbi “stropite” cu vitriol a fost Pele.

Pentru asul brazilian, Diego a fost un jucator talentat, care insa a stricat imaginea sportului-rege prin comportamentul sau de drogat.

“Eu nu pot sa stau la un loc cu un drogat si un travestit”, a spus Pele cu mai bine de un deceniu in urma, cand o televiziune japoneza a crezut ca va face spectacolul secolului, avandu-i fata in fata pe marii rivali in cadrul unui show.

“Il Pibe d’Oro” nu a ramas dator si a spus despre adversarul sau brazilian ca a fost mult “umflat” de presa si ca, daca ar fi jucat in perioada in care el s-a aflat pe gazon, lumea nici n-ar mai fi bagat de seama de existenta lui.

“Noaptea lui 10”

Minunea s-a produs in cadrul unui show realizat pe postul argentinian Canale 13, emisiunea “Noaptea lui 10” fiindu-i incredintata de conducatorii retelei de televiziune chiar lui Maradona.

Programul este difuzat atat timp cat Diego crede ca are cum sa-l faca interesant. Pana la aparitia invitatului-surpriza, Pele, au mai intrat Gabriel Batistuta si fosta jucatoare de tenis Gabriela Sabatini.

Pele si Maradona s-au intrecut in anecdote despre cariera lor, au interpretat cantece si au incercat sa fie cat mai apropiati. Diego l-a consolat pe brazilian pentru necazul fiului sau, Edinho, inchis pentru trafic de droguri.

Spectacolul s-a incheiat cu un schimb de tricouri intre cei doi fosti decari si cu un concurs de jonglat balonul cu capul, castigat de Pele, care a atins mingea de 25 de ori pana aceasta a cazut.

Pro si contra FIFA

Pele a fost deosebit de cooperant, viata lovindu-l si pe el exact cu acelasi subiect dureros, drogurile, asa cum s-a petrecut cu Maradona la inceputul anilor 90.

Cand s-a amintit de FIFA, cei doi nu au rezistat sa nu polemizeze. Pele e partizanul FIFA: “E mult mai democratica acum, de la venirea lui Blatter. Jucatorii isi pot spune problemele si exista mult interes pentru copiii saraci. O parte din bani merge spre tarile care au mare nevoie de ajutor”.

Maradona l-a contrazis, intreband: “Cine a vazut in cea mai saraca provincie a Argentinei, Santiago del Estero, o singura minge de fotbal venita de la FIFA?”