Ieri, putin dupa prinz, Mihaita Nesu a vazut moartea cu ochii. Aflat la volanul masinii sale, un Volkswagen Golf 5, el a fost implicat intr-un accident de circulatie. Nesu mergea spre centrul orasului, fiind intre Academia Militara si Eroilor.

La un moment dat a pierdut controlul volanului si masina a intrat pe spatiul verde dintre cele doua sensuri de mers, trecind peste tufisuri.

Automobilul a alunecat pe iarba, a ajuns pe trotuar, unde s-a rotit o data la 360 de grade si s-a izbit violent cu spatele intr-un stilp de beton. Luneta automobilului s-a facut tandari, iar masina a fost aruncata undeva pe celalalt sens de mers fata de cum rula Nesu.

Norocul lui a fost faptul ca masina a lovit stilpul cu partea din spate, dar mai ales ca purta centura de siguranta si astfel airbag-urile s-au deschis si l-au protejat pe fundasul Stelei. Nesu n-a patit absolut nimic, la fel ca si ceilalti doi pasageri din masina, prieteni ai fotbalistului.

Nesu a coborit dinspre Academia Militara si mergea pe banda din stinga. Soseaua in acea zona este destul de buna, fara denivelari sau gropi

"Mi s-a rupt roata in timp ce mergeam"

Jucatorul Stelei a explicat cum s-a intimplat accidentul. "Eu mergeam normal pe strada, aveam cel mult 50 de kilometri pe ora si dintr-o data masina a luat-o razna si n-am mai putut sa o controlez. Mi s-a rupt roata din stinga spate in timp ce rulam pe sosea si am pierdut controlul. Nu mai stiu apoi decit ca m-am trezit in stilp", a povestit Nesu la 30 de minute dupa impact.

Avea permis de 10 zile

In urma cu doua luni, Mihaita Nesu si-a cumparat in leasing un Volkswagen Golf 5 de la Porsche Romania, pentru care a platit 17.000 de euro. La inceputul anului, fundasul a facut scoala de soferi, dupa care a dat examenul si a trecut cu brio si "sala", si "traseul", dar si-a ridicat carnetul de la Politie abia in urma cu 10 zile.

Desi regulile rutiere impun unui incepator la volan sa aiba pe geamurile masinii semnul specific, Nesu nu avea ieri nici pe luneta, nici pe parbriz bulina galbena.

Defect de fabricatie?

Nesu a spus ca principala cauza a accidentului este ruperea puntii care sustinea roata din spate de pe partea stinga. "Pentru ce mi s-a intimplat as putea sa-i dau in judecata", a spus fundasul Stelei.

Tatal fotbalistului, fostul arbitru Mircea Nesu, a ramas socat cind a vazut aseara imaginile Antenei 1 cu masina facuta praf. "Un prieten de-al meu de la o companie de asigurari a sunat la Porsche si i-au spus ca masina lui Mihaita ar fi avut un defect de fabricatie".