Noul PowerColor Theater 550 PRO este disponibil in reteaua TWISTER, oferind utilizatorilor de PC-uri din Romania posibilitatea de a-si transforma computerul in cel mai avansat Media Center sau Personal/Digital Video Recorder cu un buget mai mic de 90 USD.

PowerColor Theater 550 PRO se adreseaza in mod special utilizatorilor care doresc sa-si instalaze acasa sau la birou un receptor TV/FM (suplimentar) si intentioneaza in acelasi timp sa converteasca in format digital inregistrarile video analog.

PowerColor Theater 550 PRO se va dovedi extrem de util si atunci cand, simultan cu realizarea unor sarcini simple, utilizatorul va dori sa urmareasca, direct pe desktop, o transmisie TV live. Echipamentul este ideal si atunci cand se doreste redarea programului TV pe un ecran TFT sau plasma (conectate la un PC) in incinta unei sali de asteptare sau de conferinte.

Produsul foloseste noul chipset ATI THEATER 550 PRO, care include un decodor pe 12 biti. Convertirea pe 12 biti a semnalului analog in digital optimizeaza calitatea receptiei video a posturilor TV sau a surselor video externe.

Acest decodor integreaza solutia hardware 3D Comb Filter, prin intermediul careia sunt reproduse culorile reale si se obtine o claritate superioara a detaliilor imaginilor redate. Prin sistemul Advanced Hardware Noise Reduction calitatea video este imbunatatita inainte de encodarea MPEG-2.

Cu ajutorul lui PowerColor Theater 550 PRO, utilizatorii vor putea urmari pe computer programele TV, vor putea asculta posturile de radio FM si vor avea posibilitatea de a captura materiale video de pe alte surse.

Noul TV tuner se instaleaza in slotul PCI sau PCI Express (in functie de model), iar prin intermediul aplicatiilor software CyberLink PowerCinema sau CyberLink DVD Solution ii ofera utilizatorului posibilitatea de a folosi la maxim o gama larga de functii multimedia: redarea programelor TV sau de radio FM, posibilitatea de previzionare a 12 programe, de programare a inregistrarii receptiilor TV

si FM si "Always Time Shifting".

PowerColor Theater 550 PRO dispune atat de conectori externi pentru conectarea antenei TV si a celei radio, cat si de cei S-Video, Composite si audio necesari preluarii semnalului audio-video de pe surse externe in vederea capturarii PC.