Termenul de depunere a cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si padurilor la comisiile locale de aplicare a legilor fondului funciar a fost prelungit pana la 30 noiembrie 2005, potrivit unei Ordonante de urgenta adoptate in sedinta Executivului.

Potrivit reglementarilor in vigoare, termenul de inregistrare a cererilor de retrocedare a proprietatilor funciare insotite de documentele doveditoare expira la 22 septembrie 2005, anume la 60 de zile de la intrarea in vigoare a Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei si unele masuri adiacente.

Perioada de timp stabilita initial nu a permis tuturor persoanelor indreptatite sa-si procure documentele care pot fi prezentate drept proba si sa inregistreze cererile la comisiile locale.

Executivul considera ca nedepunerea cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate de catre toate persoanele indreptatite, in termenul stabilit initial, ar crea situatii inechitabile.

Din acest motiv, Guvernul a decis prelungirea termenului pana la 30 noiembrie 2005.

Actul normativ adoptat de Guvern modifica Legea nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei si unele masuri adiacente.