Actorul care a castigat un premiu Oscar pentru personajul Dr. Hannibal Lecter din "Tacerea Mieilor", Anthony Hopkins, se afla din nou in fata unei mari provocari. El a acceptat sa-l interpreteze pe celebrul romancier american, Ernest Hemingway, in filmul "Papa", regizat de Roger Donaldson. "Pelicula este ambitioasa pe masura lui Hemingway, un mare scriitor si un mare caracter.

Daca cineva il poate interpreta pe Hemingway, acela este Anthony Hopkins", a declarat Donaldson, care, la randul lui, are curajul sa inceapa o productie cinematografica independenta.

Regizorul spune ca actiunea filmului se va petrece in timpul Razboiului Civil din Spania, cand Hemingway il intalneste pe Denne Bart Petitclerc, un tanar jurnalist american, a carui cariera este influentata de marele scriitor. Mai tarziu, el devine corespondent in timpul razboiului corean.

"Hemingway il invita pe Bart la resedinta sa din Havana pentru cateva saptamani, iar filmul incepe cu ceea ce se intampla cand tanarul ziarist american merge acolo", povesteste Donaldson. "Este un thriller, un love story, este o poveste despre ultimii ani din viata lui Hemingway", a declarat Roger Donaldson pentru "Dominion Post".

Pentru documentarea dinaintea scrierii scenariului, regizorul Roger Donaldson a vizitat resedinta lui Ernest Hemingway din Havana si s-a intalnit cu liderul cubanez, Fidel Castro.

Filmul are si o nota istorica, deoarece urmareste implicarea scriitorilor americani in cel mai devastator razboi din istoria Spaniei, razboiul civil. Asemenea multor ziaristi americani, Hemingway s-a oferit voluntar sa faca spionaj pentru guvernul american, imbinand indatoririle profesionale cu activitatea de culegere de informatii.

Este un thriller, un love story, o poveste despre ultimii ani din viata lui Hemingway.

Dupa ce a intrat in reteaua de supraveghere a fascistilor spanioli din Cuba, in 1947, Hemingway primeste, in cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada SUA, "Steaua de bronz" pentru "serviciu de razboi meritoriu". El atrage, insa, antipatia FBI, care ii deschide un dosar de atenta supravegere si ii construieste probele de neloialitate.

Printre acestea, sustinerea republicanilor in timpul razboiului civil spaniol si admiratia pentru Fidel Castro, care-i atrage etichetarea de simpatizant comunist.

Fiind prins intre interesele mai multor servicii secrete americane, Hemingway a sfarsit tragic, sub povara actiunilor distructive indreptate de FBI impotriva lui. In 1961, afectat de o puternica depresie, Hemingway s-a sinucis.