Bugetul alocat educatiei a incins inca o data spiritele in interiorul Aliantei. Liberalii si democratii s-au ratoit unii la ceilalti, din cauza sincopei care a aparut saptamana trecuta la sedinta Comisiilor reunite de Invatamant, cand PD a votat impotriva proiectului de buget alocat invatamantului.

Cu toate acestea, au reusit sa ajunga la un oarecare consens in privinta surselor din care se vor lua bani pentru educatie. Surse din Alianta au spus ca, nemultumiti, reprezentantii liberali si-au acuzat partenerii ca sunt intr-o plina campanie de discreditare a PNL, speculand aceasta problema privind subfinantarea educatiei.

Cei care au trecut la atac au fost Ludovic Orban, Puiu Hasotti si Dan Radu Rusanu, care le-au cerut democratilor sa-si sanctioneze parlamentarii care au votat impotriva proiectului de buget saptamana trecuta.

Reprezentantii PNL au primit insa o replica pe masura. Democratii le-au spus ca sanctionati ar trebui sa fie liberalii, intrucat parlamentarii PD au fost cei care au respectat decizia CNC-ului de saptamana trecuta, cand s-a stabilit ca trebuie alocate mai multe fonduri educatiei.

Surse liberale au spus ca, in cele din urma, sursele din care vor fi alocate mai multe fonduri Educatiei sunt: Parlamentul, fondul aflat la dispozitia primului-ministru, SRI si SPP. Aceasta propunere urma sa fie validata ieri seara in CNC-ul Coalitiei.

Nicolaescu a spus ca, ulterior, parlamentarii Coalitiei vor fi mandati sa sustina aceste modificari in Comisiile parlamentare de buget, care vor incepe marti dezbaterea bugetului de stat pe anul 2006.

Boc infirma remanierea

Liderul PD Emil Boc a infirmat informatiile conform carora liberalii si democratii ar dori sa faca un schimb de portofolii, PD urmand sa preia Apararea, iar Educatia sa revina PNL, c?t si pe cele privind inlocuirea la Transporturi a lui Gheorghe Dobre cu Razvan Murgeanu. „Eu va las pe dumneavoastra sa faceti ce afirmatii doriti.

Aflu de la dumneavoastra ca PD si-ar schimba ministerele cu PNL, ba ca schimbam ministrii Transporturilor. Eu n-am cunostinta de asa ceva. Noi nu avem nici un fel de discutie in partid, pe nici una dintre temele mentionate de dumneavoastra", a spus Boc.

Vizat de remaniere ar fi ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, in locul caruia ar putea fi numit actualul viceprimar al Capitalei, Razvan Murgeanu. Surse din PD au spus insa ca Murgeanu este insa in „pole position" pentru portofoliul detinut.