Filmul "36 Quai des Orfevres", cu Gerard Depardieu si Daniel Auteuil, spectacolul de teatru "O noapte taifunoasa" si o retrospectiva a celor 15 ani de DaKINO sunt programate in deschiderea editiei de anul acesta a festivalului, ce se desfasoara in perioada 21-26 noiembrie, informeaza TVR citand surse Mediafax.

Festivalul, organizat de Fundatia DaKINO, a inceput in 1991 ca o manifestare menita sa promoveze scurtmetrajele studentesti autohtone. Din 1994 a capatat deschidere internationala, dar a ramas fidel genului scurt.

Cele doua sectiuni competitive ale Festivalului International de Film DaKINO - fictiune si documentar - cuprind 69, respectiv 26 de filme. In timp ce filmele de fictiune vor fi prezentate la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta, sectiunea documentar va fi gazduita de Sala Elvira Popescu a Institutului Francez.

In paralel cu competitia se vor desfasura un medalion Dan Pita, unul Gheorghe Preda (castigatorul celor mai multe premii din istoria festivalului) si proiectiile mai multor lungmetraje noi, prezentate sau premiate in festivaluri internationale.

Bucurestenii vor putea vedea, printre altele, "Match Point", in regia lui Woody Allen, "Free Zone" - Amos Gitai , "Something Like Happiness" - Bohdan Slama (un film ceh multipremiat la festivaluri) si "The Great Ecstasy of Robert Carmichael" - Thomas Clay.