Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Hunedoara (CJAS) incearca in aceste zile sa rescrie contractul cu societatea Euromedic, mostenit de la guvernarea PSD.

Potrivit documentului, Euromedic Petrosani este declarat „Centru de referinta", ceea ce inseamna ca obtine un supliment de 70a din valoarea fiecarei investigatii efectuate deoarece se asigura efectuarea de investigatii 24 de ore din 24, cu aparatura noua si de inalta performanta.

In plus, primeste o suma fixa indiferent de numarul investigatiilor medicale efectuate. Iar suma totala, 90 de miliarde de lei vechi anul trecut, este de doua ori mai mare decat au, impreuna, toate cele 18 laboratoare din judetul Hunedoara.

Probleme are si Euromedic Bucuresti. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu, ne-a declarat ca, din cauza neregulilor constatate, centrul din Capitala a fost amendat.

Renegociere

Administratorul Euromedic, Levi Zahal, s-a intalnit la inceputul acestei saptamani cu prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, pe care l-a rugat sa medieze conflictul. Apoi Zahal a mers la sediul CJAS unde a comunicat conducerii ca nu are de gand sa inapoieze nici un leu, amenintand ca va inchide centrul, singurul din judet care efectueaza analize pe baza de rezonanta magnetica nucleara (RMN).

„Este adevarat ca noi am constatat o serie de lucruri care nu ni se par in regula. In aceasta perioada se renegocieaza contractul intre CNAS, CJAS si Euromedic. Nu pot spune ca punctele noaste de vedere nu coincid deloc cu cele exprimate de Euromedic. De asemenea, nu doresc sa exprim acum punctele noastre de vedere deoarece acestea se pot modifica in urma negocierilor pe care le purtam acum",

ne-a declarat presedintele CJAS Hunedoara, Victor Leu.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei