RedTacton a produs o noua tehnologie de transmisie a semnalelor electrice prin folosirea suprafetei energetice a corpului uman. Aceasta transmisie este una de viteza foarte mare ce nu afecteaza sanatatea omului.

In cadrul Forumului mondial pentru societatea informationala, World Summit for Information Society (WSIS), RedTacton a prezentat o tehnologie care ar putea revolutiona lumea in care traim. Functionarea unor echipamente electrice in momentul in care le atingem este noutatea absoluta a acestei tehnologii.

In mod tehnic ,tipul transmisiei datelor este complet distinct de tehnologiile existente in momentul de fata pe piata, cum ar fi wireless, infrarosu sau bluetooth. O cale de transmisie este formata chiar in momentul in care o parte a corpului omenesc este in contact cu un transceiver RedTacton.

Despartirea fizica duce in mod inevitabil la ruperea legaturii, ce poate fi reluata printr-o noua atingere. Acest principiu are o aplicabilitate total diferita fata de tehnologiile existente.

Prin folosirea unui senzor supersenzitiv bazat pe electricitatea fotonica, RedTacton poate oferi o comunicare duplex prin corpul uman la o viteza maxima de 10 Mbps. Prin transmiterea si inducerea unui camp slab electric pe suprafata corpului uman RedTacton reuseste sa transmita informatii fara probleme.

Receiverul RedTacton este capabil sa simta orice schimbare la nivel electric pe suprafata corpului iar informatiile preluate de la transmitator sunt decodate si interpretate. Principiul de baza al acestui sistem se bazeaza pe proprietatile optice al unui cristal electro-optic ce variaza in functie de schimbarile extrem de subtile ale campului electric.

Citeste articolul integral in Adevarul