Ion Sandu, directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, a avertizat in cadrul videoconferintei de vineri de la Palatul Victoria, ca ziua de vineri va pune probleme serioase, intrucat va ninge pentru aproximativ 15 ore, cu aceeasi intensitate.

De maine, desi vor scadea temperaturile pana la -12 grade, se va diminua si intensitatea ninsorilor pana in 12 ianuarie, cand sunt asteptate noi caderi mari de zapada.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a convocat prefectii la o videoconferinta, vineri dimineata, pentru a evalua masurile ce trebuie luate in vederea pastrarii normalitatii activitatilor in conditiile meteorologice anuntate.

Premierul a indemnat autoritatile sa ia masurile necesare pentru deblocarea prizelor de apa ale statiilor de tratare, pentru a evita intreruperea alimentarii cu apa potabila a cetatenilor. Tariceanu a facut apel la autoritati si pentru a revizui si intcmi de urgenta planurile proprii de interventie.

Si conducatorii auto sunt somati sa isi echipeze autovehiculele corespunzator conditiilor de iarna, iar politia rutiera va trebui sa impuna restrictii de circulatie, unde este cazul.