Ajuns pe pamant italian, portarul Bogdan Lobont a aparut ieri pentru prima oara in fata ziaristilor din Cizma. Romanul transferat de la echipa olandeza Ajax Amsterdam a fost prezentat oficial ca jucator al formatiei Fiorentina, grupare cu care Lobont a semnat un contract cu o durata de patru ani si jumatate.

„O pisica"

La prima sa conferinta de presa, fostul „lancier", care va purta tricoul cu numarul 22, a aparut insotit de directorul sportiv Pantaleo Corvino. „Achizitionarea lui Lobont a fost primita cu scepticism. Cred insa ca romanul este portarul ideal pentru inlocuirea lui Frey. Lobont seamana cu o pisica. Este cea mai buna descriere pentru el", a declarat oficialul „viola".

Corvino a dezvaluit ca l-a sunat fundasul Cristian Chivu, care l-a asigurat ca „Lobont este unul dintre cei mai buni portari din Europa".

Inlocuitor pentru Frey

Bogdan Lobont, care a mai fost dorit de echipele Benfica Lisabona si Steaua Bucuresti, s-a aflat duminica in tribunele stadionului „Artemio Franchi", de unde a urmarit meciul de campionat dintre Fiorentina si Messina, scor 2-0. Inainte de aceasta partida, portarul roman a cerut sa efectueze un antrenament, pe care l-a facut singur.

„Campionatul italian este cel mai frumos si mai dificil din lume. Intotdeauna am visat sa joc in Italia. Aici, un meci de campionat este ca unul din Liga Campionilor, din punct de vedere al calitatii", a afirmat internationalul roman, care si-a inceput declaratia in italiana, promitand ca, in doua-trei luni, va invata aceasta limba.

Citeste articolul complet in Evenimentul zilei