Postata de: Pirvulescu Cristian

La data: 24 Ianuarie 2006

Tip: Opinie

Cod: 2021

Domnule primar,

Nu pot sa incep decit prin a va adresa felicitari pentru modul in care ati reusit sa schimbati aspectul unor zone extinse din sector dar mai ales pentru modul discret in care ati facut-o, fara tam-tamul electoral cu care ne-au obisnuit alti edili bucuresteni.

Sesizarea mea priveste doua aspecte strins legate de protectia si siguranta copiilor si, tinind cont de interesul pe care l-ati manifestat fata de acestia, sunt convins ca va trezi interesul responsabililor din primarie.

Este vorba de accesul pietonilor si in special al copiilor care se deplaseaza pe strada si aleea Odobesti, catre scoala generala 88 si gradinita din vecinatatea ei.

1. Pe aceasta strada in zona de separare a sensurilor de circulatie, in spatele pietei Rm-Sarat (in dreptul fostei crese) soseaua are un singur trotuar si acela foarte ingust. Din nefericire acesta este ocupat in permanenta de autoturisme,pietonii fiind obligati sa circule pe carosabil. Este acolo un autoturism Olcit nemiscat de aproape doi ani. (vezi foto).

Pericolul este extrem de mare intrucit drumul este in curba si conducatorii auto nu-i pot vedea pe copii care se deplaseaza pe strada. Acesta a fost motivul unui accident mortal caruia i-a cazut victima un copil in urma cu un an. Acum, iarna este si mai periculos. Va rugam sa dispuneti plantarea unui gard de protectie (popice) pe toata aceasta portiune cu trotuar unic.

2. Intrarea elevilor la scoala 88 se face pe aleea Odobesti. Trotuarul din dreptul gardului scolii (cca. 80m) este extrem de ingust ( 1 m) din cauza gardului de protectie. Pina la gardul propriu zis al scolii mai exista o portiune de circa 50 cm care a ramas neasfaltata si care se afla sub nivelul asfaltului turnat in toamna. Fireste, portiunea respectiva este plina de apa si noroi.

Cu toate acestea elevii si parintii sunt obligati sa paseasca in zona repectiva pentru ca pe trotuar nu incap decit cel mult doua persoane alaturate. Inchiputi-va ce se intimpla la orele de intrare si iesire de la cursuri cind sute de elevi si parinti tranziteaza zona. Am incercat sa-i sensibilizez pe lucratorii care au modernizat aleea anul trecut dar fara rezultat.

Sunt convins ca problema poate fi rezolvata rapid prinr-un minim efort din partea ADP-ului de sector. Nu este nevoie de asfat ! Un strat de pietris compactat ar fi suficient.

Va multumesc pentru intelegere si va doresc succes in continuare.