Democratii au stabilit calendarul fuziunii cu liberalii, dar nu au reusit sa se decida in privinta strategiei pe care o vor aplica: de la baza la centru sau invers. Ei spun ca pana la 15 iulie fuziunea va fi realizata. Noua formatiune va fi de centru-dreapta si se va afilia la Partidul Popular European.

Anuntul a fost facut de presedintele PD, Emil Boc, care a anuntat ca decizia a fost votata in unanimitate de Biroul Permanent National de astazi, 31 ianuarie. Fuziunea se va realiza pe o paritate de unu la unu, iar denumirea noii formatiuni va contine titulaturile celor doua partide.

Intr-o declaratie in exclusivitate pentru stirile Mix FM, deputatul Valentin Iliescu spune ca strategia de construire a formatiunii democrato-liberale se va dezbate mai intai in fiecare judet.

"Nu s-a stabilit, cel putin pana la aceasta data, o constructie, o strategie, o campanie.

S-au vehiculat mai multe variante, una care incepe de la centru si care se construieste pana la baza si a doua, sustinuta de mai multi lideri ai Partidului Democrat, aceea ca aceasta problema a fuziunii sa se discute la nivel local si de la nivel local sa inceapa aceasta constructie importanta, pana la nivelul centrului.

Eu personal optez pentru cea de-a doua varianta, respectiv la nivel de judet cele doua organizatii sa-si regaseasca liderii, ideile principale si asa de jos in sus sa se construiasca un partid de dreapta foarte puternic. Evident, eu as opta pentru o doctrina populara".