Boschito e, evident, zilele astea mai popular decat Nastase. N-o indica sondajele, ci curentul de opinie. Maidanezul e adulat de intelectuali, care vor sa-l infieze, de Nastase se leapada in schimb si colegii de partid. Ce are unul si n-are altul? Ce au impreuna e de notorietate: dosare penale, cu radacini asiatice.

Comunitarul e suspect ca a ucis un japonez, celalalt ca s-a infruptat din mita chinezeasca. Au pana la urma si acelasi adversar declarat: Traian Basescu. Boschito a fost hingherit, la apelul fostului primar al Capitalei, inainte chiar sa fie intarcat. De cand

l-a fatat catelusa Coco. Nastase - zice el - a fost vanat abia dupa 2004, de cand Basescu a luat puterea, dand din mana Primaria pe Presedintie. In plus, amandoi au locuit pana deunazi la trei strazi distanta. Catelul in gura Palatului Victoria, pe bulevardul Titulescu, iar ex-premierul in cartier, pe Zambaccian. De ce e totusi mai popular Boschito? Catelul are demnitate.

Si asteapta bland, inchis in adapost, ca Justitia sa-si spuna cuvantul in cazul lui. Nu latra, nu maraie. Nastase, de cealalta parte, are imunitate. Si, in libertate, are o atitudine mult mai agresiva. El musca salbatic din Justitie. Asta-i diferenta dintre ei.