N-au mai fost de-ajuns bara din sala de tribunal, nici roba sau peruca incaruntita.

Pur si simplu, vreo 300 de judecatori din Ardeal care, probabil, sunt curati ca lacrima in declaratiile de avere s-au bagat in seama in plina galceava parlamentara pe averea lui Nastase.

Si ce ne-au transmis Mariile lor pe toate undele, faxurile si e-mailurile: ca este momentul ca galcile din Consiliul Superior al Magistraturii sa ia taurul de coarne si sa-i arda doua peste chelie primului marinar al tarii.

Buba? Pai, Traian - presedintele cel spurcat la gura - n-a avut de lucru si le-a spus procurorilor secretul lui Polichinele: "Nu noi am facut improprietariri ilegale prin hotarari judecatoresti, nu noi am dat solutii dupa ce a fost devalizata o banca precum Bancorex. In instante avem un nivel ridicat de coruptie".

Verdict, Basescu!

Rau, marinarul, zau! Dar nu cumva asta spune tot romanul?

Ei bine, cei cu mustele pe caciula s-au simtit piscati inainte de a fi muscati. Si asa ne-am trezit cu 364 de judecatori din Ardealul stramosesc ca au deliberat cat ai spune Funar.

Astfel, prin vocea distinsei judecatoare Andreea Tulus, sefa completului de protest, magistratii au semnat fara drept de apel sentinta antiprezidentiala:

"I-am cerut presedintelui CSM, Iulian Galca, sa sesizeze Curtea Constitutionala, singura care poate sa medieze conflictul dintre doua puteri ale statului. Curtea Constitutionala poate constata conflictul intre puterea judecatoreasca si presedinte si va putea trage un semnal de alarma.

Dupa parerea noastra, Traian Basescu a depasit sfera unui discurs politic si s-a aventurat in a da solutii". Asa grait-a doamna Tulus, careia ii transmitem pe aceasta cale un ghiocel de 1 Martie, o garoafa de 8 Martie si un salut pentru ziua de astazi:"Rusinicaaa, rusinicaa!".

Nu de la carcotasii Huidu si Gainusa, ci de la toti carcotasii acestei natii care refuza sa creada in vorbe goale si magistrati suparati ca n-au fost candidati. Pentru ca, stimata doamna Tulus, stimati colegi ai Domniei Sale si stimati purtatori de roba care ati semnat sau veti mai semna in semn de solidaritate; unde Dumnezeu credeti ca traim? In Congo? Pe cine credeti ca prostiti? Pe Bombo?

Pai, cum sa nu ne sara si noua, platitorilor de timbru judiciar, mustarul? Doar vede o lume-ntreaga ceea ce Domniile Voastre va prefaceti ca nu vedeti. V-ati umflat in orgoliu taman acum cand da sa crape buboiul din mafia politico-afaceristo-mediatica.

Chiar acum, cand alti colegi de-ai dumneavoastra, ce-i drept simpli lefegii, lupta pe viata si pe moarte cu balaurul coruptiei, exact acum v-ati hotarat sa faceti politica.

Sa-i luati apararea lui Adrian Nastase! Parca v-a montat Adi Baba, nu alta! Ati vorbit pre limba lui, cand avea mai mare nevoie de dv. Chiar atunci cand niste salariati anticoruptie se lupta cu averea, influenta si miliardele primului baron al tarii. Iar dumneavoastra, dragi magistrati sensibili, cei vesnic calcati pe grumaz de politicienii care v-au considerat mereu simple instrumente, dv. ati descoperit adevaratul dusman al justitiei independente: Traian Basescu!

Rusinica, zau! De ce? Pai, n-ati spus nici pas cand parlamentul a blocat independenta justitiei si a omorat perchizitia la blocul-tun din Zambaccian. Nu, nu v-a deranjat ca magistratii DNA erau umiliti prin votul pro-Nastase si anti-justitie din parlament. Dar v-ati suparat brusc acum, sunteti viteji, nevoie mare. Normal, se poate. S-a dat liber la vorbe.

Nu are cine sa va mai stranga de robe. Nu mai e SIPA sa va asculte si sa va mute prin telefon din capitala Ardealului in capitala celei mai indepartate comune. Acolo unde judecatoria sta la caminul cultural, iar telefonul cu manivela tine loc de cel mai speedy Gonzales click pe internet.

N-ati urlat din gura de sarpe cand sentintele judecatoresti se dadeau de la partid, cand Rodica Stanoiu scoatea, cu dispensa de la lege, notari pe banda rulanta, ori dosarele se faceau prin telefon.

Sa fie vreo 10 ani de cand Ion Iliescu va indemna pe fata sa nu respectati hotarari judecatoresti definitive. Atunci n-ati spus nici macar alo, tovarase presedinte, stiti, nu se cade. Nu, ati tacut. La fel faceti de 15 ani incoace, de cand tot scapa cu parafa de la instanta baronii, devalizatorii si sugativele economiei nationale. Iar acum v-ati trezit din somn.

Noapte buna, stimati magistrati suparati! Romanias-a trezit de ceva vreme, dar dv. inca sforaiti!