De asemenea, in comunicatul semnat de Tiberiu Tender sunt acuzate "unul sau mai multe grupuri de interese care, prin arestarea omului de afaceri Ovidiu Lucian Tender , doresc acapararea sau falimentarea unor activitati si companii" din proprietatea acestuia.

Comunicat de presa

Nu stiu ce am facut, pe cine am prejudiciat , care este acest prejudiciu, cui trebuie sa-i dau bani, nu am inteles nimic. Nu stiu cine a facut abuz in serviciu. Este un film , o carte, un vis !

Acestea au fost cuvintele fratelui meu la incheierea dezbaterilor recursului de la Curtea de Apel Bucuresti la hotararea instantei Tribunalului Municipiului Bucuresti prin care s-a dispus arestarea sa preventiva .

Arestarea preventiva s-a hotarat in primul rand pe baza unor interceptari si inregistrari in afara legii dupa cum dupa cum au demonstat-o si avocatii in cursul procesului.

Mai mult, au fost difuzate si puse la dispozitia presei si publicului transcrierile acestora si numai cineva de o totala rea credinta poate sustine ca rezulta o cat de mica implicare a fratelui meu si a numelui sau in continutul discutiilor dintre cele doua persoane.

Ce ramane atunci?

Raman acuzatiile procurorilor , care nu au la baza pana in prezent nici o expertiza judiciara financiar-contabila cu toate ca termenul fixat pentru finalizarea acesteia, 01 septambrie 2005 , a fost depasit de mult.

Este extrem de usor sa arunci in presa ca Ovidiu Lucian Tender este invinuit intr-un dosar alaturi de alti 18 invinuiti pentru un prejudiciu de 2700 de miliarde de lei. Da bine pentru lupta anticoruptie si pentru a-i face pe romani sa uite de saracia care bantuie tara si familiile lor.

" Iata-l pe cel care suge sangele poporului ! " pare a spune Parchetul General.

Dar vinovatia trebuie demonstrata individual. Iar cele cinci capete de acuzare in cazul fratelui meu nu sunt fundamentate prin nici o proba ci dimpotriva, combatute prin documente care sunt depuse de catre avocatii acestuia la dosarul cauzei. Iata pe scurt despre ce este vorba:

1. Acuzatia de inselaciune

In orice inselaciune trebuie sa existe un inselator si un inselat. Nici unul dintre cei inselati nominalizati de catre procurori ( A.P.A.P.S. si CAROM S.A.) nu au depus vreo plangere. Dimpotriva , cele doua entitati recunosc prin documente depuse la dosar ca OVIDIU LUCIAN TENDER sau companiile pe care le reprezinta nu nici o obligatie fata de acestea. Nu se mentioneaza si nici nu exista un prejudiciu.

2. Acuzatia de bancruta frauduloasa

Bancruta frauduloasa atrage dupa sine notiunea de stare de faliment. Compania mentionata de Parchet nu se gaseste in aceasta stare dupa cum arata si certificatele de cazier fiscal ale acesteia eliberate de catre autoritatile competente.

3. Acuzatia de instigare la abuz in serviciu

Dupa cum au demonstrat-o si avocatii in cursul procesului , este o aberatie a acuza de instigare pe cineva atata timp cat nu exista un inculpat care a efectuat abuzul in serviciu.

4. Acuzatia de spalare de bani

Orice spalare de bani presupune bani murdari ( obtinuti din activitati ilicite). Nu s-a probat in nici un moment existenta acestora.

5. Acuzatia de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata

Daca toate cele patru acuzatii tratate mai sus sunt dovedite fara temei, se poate pune intrebarea : Pentru ce alte infractiuni a mai constituit si organizat fratele meu un grup criminal?

Este adevarat ca pentru opinia publica aceasta acuzatie suna in modul cel mai bombastic cu putinta.

Si atunci sa nu repet cu obstinatie intrebarile si concluziile fratelui meu pe care le-am aratat in prima parte a acestei declaratii?

Daca totul decurge impotriva probelor evidente de nevinovatie si in lipsa celor de incriminare este legitim sa ma intreb si sa-mi caut raspunsuri.

Cine este interesat si cui foloseste arestarea si mentinerea in stare de arest a fratelui meu ?

Am ferma convingere ca exista unul sau mai multe grupuri de interese care, prin arestarea omului de afaceri OVIDIU LUCIAN TENDER , doresc acapararea sau falimentarea unor activitati si companii de prim rang ale economiei romanesti si nu in ultimul rand, aducatoare de profituri insemnate , dintre care amintesc:

- 2 mari companii care lucreaza atat in tara cat si in strainatate in domeniile prospectiunilor si serviciilor in industria petrolului

- 4 mari companii care isi desfasoara activitatea in sectorul energiei conventionale si nucleare

- Un grup imobiliar care are in derulare proiecte de sute de milioane de euro

- O companie de asigurari si reasigurari care este al cincilea jucator pe piata romaneasca a asigurarilor.

Data fiind calitatea pe care o am, evit sa fac referiri la starea de sanatate si situatia familiala a fratelui meu dar, in fata lui Dumnezeu si a oamenilor, sustin cu toata taria ca acesta este total nevinovat.

Toata aceasta hartuire la care este supus de un an si trei luni si derulata cu desconsiderarea totala a notiunii de prezumtie de nevinovatie demostreaza inca o data cautarea cu orice pret a unor tapi ispasitori pentru esecul campanii anticoruptie , coruptia fiind fenomenul care constituie adevaratul flagel al societatii romanesti.

Cetateni ai Romaniei, nu traiti din circuri si mascarade, ci din salariile pe care obtineti cu onestitate din munca dumneavoastra desfasurata in sectorul economic, asa cum traiesc si cei peste 50.000 de salariati si membri ai familiilor acestora din cadrul intreprinderilor Grupului TENDER .

Inchei , adresandu-va o intrebare poate retorica:

Cine va plati pentru toate daunele economice, de sanatate si familiale produse tuturor celor afectati , daca la sfarsitul intregului proces se va stabili ca fratele meu este nevinovat?

Tiberiu Tender

Fratele omului de afaceri Ovidiu Lucian Tender si vicepresedinte al Consiliului de Administratie al S.C. TENDER S.A.

Bucuresti, 12 martie 2006