Daca buzunarele mele ar fi la fel de doldora ca ale lui Bill Gates, ce masina mi-as lua? Un Porsche ultimul racnet, un BMW, un Jeep sau un Ferrari? Este o intrebare pe care, in mod sigur, v-ati pus-o macar o data de cand aveti permis.

Cei de la ForbesAutos au aflat ce masini conduc cei mai bogati oameni din lume si va asigur ca n-aveti motive de frustrare. Concluzia e de-a dreptul socanta.

Precis va imaginati ca garajele celor mai bogati oameni de pe glob sunt ticsite de masini precum Bugatti, Ferrari sau Rolls-Royce. Gresit! Cei de la ForbesAutos au gasit pe acolo si cate un Rolls, dar mai degraba au dat de cate un Lincoln sau Hummer, o Mazda sau un Dodge, un Ford si chiar doua Matizuri.

In multe cazuri, cei care se regasesc pe lista celor mai instariti oameni din lume prefera sa treaca neobservati. Asta poate explica de ce automobilele de zi cu zi ale unora dintre ei costa mai putin chiar decat ale noastre. Iata cu ce se lauda miliardarii pe care ii invidiaza o lume:

Porsche 911 decapotabil, an de fabricatie 1999.

Aceasta este masina de zi cu zi a lui William Gates III (50 ani), cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimata la 50 miliarde dolari. Multi ar spune ca acest Porsche 911 decapotabil este numai bun de inlocuit, avand in vedere ca germanii au redesenat, anul trecut, in totalitate renumita serie 911. Lui Bill Gates, insa, nici prin cap nu-i trece s-o schimbe.

Lincoln Signature Series Town Car, 2001

Chibzuit. Asa ar putea fi definit in America proprietarul unei asemenea masini. Te-ai putea astepta ca acest banal Lincoln sa apartina oricui, dar in nici un caz vreunui investitor important.

Ei bine, aceasta masina este preferata de renumitul Warren Buffett (75 ani) - locul doi in topul celor mai bogati oameni de pe pamant, cu o avere estimata la 42 miliarde dolari.

Matiz sau Rolls-Royce Phantom, totuna!

O scurta privire in garajul printului Alwaleed Bin Talal Alsaud (49 ani) - locul 8, cu 20 miliarde dolari – scoate la iveala o mare excentricitate. „Parcate langa doua Rolls-Royce Phantom noi-noute se afla doua Matizuri", se mira cei de la Forbes.

Tot ei ne asigura ca nu este vreo extravaganta a bogatasului, ci o simpla modalitate de a trece neobservat".

Volvo 240 GL, 1993

Fondatorul companiei suedeze de mobila IKEA, Ingvar Kamprad (70 ani) - locul 4, cu 28 miliarde dolari - este mandrul proprietar al unui Volvo vechi de 13 ani, 240 GL. „Chiar avand propriul Volvo, Kamprad este zarit adesea luand autobuzul si folosindu-se de reducerea cuvenita pensionarilor pe mijloacele de transport in comun", sustin ironici cei de la ForbesAutos.

Porsche 959 Coupe, 1988

Miliardarul Paul Allen (53 ani) - locul 6, cu 22 miliarde dolari – isi face loc pe autostrazile Americii intr-un Porsche 959 Coupe fabricat acum 18 ani. Declara ca nici nu-si doreste mai mult.

Bentley Continental Flying Spur, 2006

La cei 61 de ani, Lawrence Ellison - locul 15, cu 16 miliarde – opteaza pentru fineturi in viata, cum ar fi luxul, stilul si rafinamentul britanic, toate intruchipate intr-un splendid Bentley.

Cunoscut drept cel mai puternic sedan de lux existent, Bentley Flying Spur este genul de masina care asigura balanta perfecta intre condusul nebunesc si practicabilitatea unei masini in patru usi.

Articolul complet in Gandul