Dan Voiculescu, presedintele PC si proprietarul trustului de presa Intact, a declarat duminica seara, in emisiunea lui Ion Cristoiu, ca toti politicienii care au fost pana acum la putere au incercat sa obtina favoruri de la Antena 1.

"Au incercat sa sugereze ca in deal-ul politic este inclus si trustul de presa", a declarat Voiculescu. "Adrian Nastase ma suna pe mine sa-mi spuna ca a vazut la Observator un subiect anume si ca nu e bine.

Am avut probleme cu Ion Iliescu in primul mandat, ca de ce nu e obedienta, cu Emil Constantinescu, care nu intelegea de ce nu canta Antena 1 in struna Puterii si ma intreba "domnule profesor, ce vreti de fapt?". Nici in al doilea mandat Iliescu nu si-a pierdut naravul, iar Traian Basescu a fost in acelasi ton."

Liderul conservator sustine ca nu a discutat inscrierea lui Adrian Nastase in PC pentru ca asta ar fi insemnat iesirea partidului de la guvernare. Voiculescu a mai afirmat ca refuza sa iasa de la guvernare pentru ca asta ar insemna pierderea stabilitatii politice.

Cu toate acestea, Voiculescu a mai cerut o data Partidului Democrat sa iasa de la guvernare: "Daca fac racolari politice intr-o perioada in care romania are probleme economice si sociale si mai au si tupeul sa iasa si sa zica ca ei nu fac racolari, atunci n-au ce cauta la guvernare"

Conform declaratiilor facute la Antena 3, Dan Voiculescu a cheltuit in 2005 peste 42 de milioane de euro: 22 milioane - salariile angajatilor, 20 de milioane de euro - investitii, 200.000 euro - donatii si 120.000 euro - cheltuieli personale.