In urma Adunarii Generale comune a Actionarilor care a avut loc la finele lunii aprilie a.c., au fost anuntate o serie de modificari in structura managementului companiilor controlate de catre VIENNA Insurance Group: UNITA, AGRAS, OMNIASIG si OMNIASIG Life.

Astfel, Hans Peter HAGEN a devenit noul Vicepresedinte al companiei OMNIASIG, ocupand pozitia ramasa vacanta prin numirea lui Fanel PLOPEANU in functia de Director General al OMNIASIG Life.

Efraim NAIMER, Arion NEGRILA, Ionut Bogdan SPETEANU, Kurt MOELLER, Dan Mihai TOADER au fost confirmati pe pozitiile de membri ai Consiliului de Administratie al OMNIASIG.

Constantin TOMA si Hans Peter HAGEN au fost desemnati Presedinte, respectiv Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al OMNIASIG Life, in timp ce Efraim NAIMER si Zlatka CULAR vor ocupa pozitiile de membri.

In acelasi timp, actionarii au decis ca Ana Maria DOROBANTU il va inlocui in cadrul Consiliului de Administratie al UNITA pe Hannes FAHRENBERGER, care va primi noi responsabilitati in cadrul VIG.

De asemenea, la inceputul lunii aprilie, conducerea societatii UNITA a fost schimbata, pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie fiind ocupata in prezent de catre Iulian DUMITRU.

In ceea ce priveste structura manageriala a AGRAS, specializata in domeniul asigurarilor agricole, nu au fost operate modificari.

Christian BRANDSTETTER si Katarina SOUKUP, fosti membri in Consiliul de Administratie, vor derula in continuare proiecte de dezvoltare ale Vienna Insurance Group pe noi piete ale Europei Centrale si de Est, unde Grupul intentioneaza sa se extinda.

VIG detine 99,99930% din actiunile UNITA, respectiv 72,46% din actiunile OMNIASIG. UNITA controleaza 74,4486% din actiunile AGRAS, in timp ce OMNIASIG are 50% din compania de asigurari de viata, OMNIASIG Life, care, la randul sau, detine 64,96% din compania specializata in asigurari de sanatate, OMNIASIG Addenda.

mihaela.circu@mxp.ro