Operatorul elen de telefonie mobila Cosmote - Mobile Telecomunications SA a anuntat vineri ca a demarat negocieri cu Germanos pentru a deveni actionar majoritar al acestei companii. Actiunile de la bursa ale Cosmote au fost suspendate de la bursa pina in data de 8 mai.

Pentru achizitionarea actiunilor Germanos, Cosmote - Mobile Telecomunications SA a demarat negocieri exclusive cu dl Panos Germanos, fondatorul si principalul actionar al lantului de magazine Germanos, se arata intr-o informatie de presa.

In cazul finalizarii cu succes al discutiilor, Cosmote ar putea sa preia participatia detinuta de Panos Germanos si, in consecinta, sa devina proprietarul pachetului majoritar de actiuni la Germanos SA, informeaza un comunicat al operatorului elen.

In vederea protejarii investitorilor proprii, Cosmote a anuntat ca a cerut suspendarea de la tranzactionare a actiunilor la bursa de la Atena, pana luni 8 mai 2006 inclusiv, cand estimeaza ca va da publicitatii noi informatii cu privire la rezultatul negocierilor.

Cosmote este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Europa de Sud Est. In tara noastra, Cosmote Romania si-a relansat operatiunile comerciale in luna decembrie 2005. Operatorul este detinut de grupul OTE, prin RomTelecom (30% din actiuni) si Cosmote Grecia (70% din titluri).