Romania este din nou lovita de cresterea pretului la carburanti. Companiile isi justifica majorarile mai cu seama prin evolutia pretului titeiului la nivel mondial, un argument pus la indoiala insa de analistii pietei si de micii distribuitori. Acestia arata cu degetul spre contractul de privatizare a Petrom, care da mina libera noilor patroni in modificarea pretului dupa bunul plac.

Evolutiile interesante continua la Rafo Onesti, aflata in mijlocul unui razboi intre doi proprietari. In timp ce Marian Iancu este plimbat din tribunal in tribunal, actionarii de la Rafo au decis majorarea capitalului social cu 28,6 milioane de lei noi.

In ceea ce priveste piata distributiei de gaze si electricitate, autoritatile si-au dat seama abia acum ca majoritatea contractelor de privatizare a companiilor de profil au insemnat tot atitea afaceri proaste. Investitorii straini nu numai ca nu au facut investitiile promise, dar nici nu au rezolvat problema serviciilor de proasta calitate oferite consumatorilor finali.