Apelul in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii va fi judecat pe 29 mai. Aceasta decizie a fost luata, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, din cauza faptului ca procurorii nu au avut timp sa cerceteze motivele apelantilor.

In sedinta s-a invocat si faptul ca majoritatea pagubitilor FNI nu stiu ca Tribunalul Bucuresti a dat deja o sentinta pe 13 octombrie 2005 si s-a cerut depunerea unei liste complete a tuturor membrilor Asociatiei Investitorilor la FNI.

Cateva sute de pagubiti FNI precum si cei condamnati in acest dosar, cu exceptia Ioanei Mariei Vlas, au facut apel impotriva sentintei anterioare data de Tribunalului Bucuresti.

In 2005, Tribunalul Bucuresti a condamnat-o la 20 de ani inchisoare pe Ioana Maria Vlas - fost administrator la Sovinvest, societate care a administrat FNI pana la prabusire. Fostul director executiv al acestei societati, Nicolae Popa, a fost condamnat la 24 de ani, in timp ce fostul director economic, Mihaela Sima, va sta in inchisoare cinci ani.