Presedintele PD, Emil Boc a declarat, sambata, ca formatiunea pe care o conduce nu a discutat niciodata cu PSD in vederea sustinerii unei motiuni de cenzura impotriva cabinerului Tariceanu. El a precizat ca democratii au ca obiectiv mentinerea stabilitatii politice si integrarea in Uniunea Europeana.

"Nu am avut si nici nu avem in intentie sustinera unei motiuni de cenzura. Nu am discutat acest aspect, nici in interiorul partidului, nici cu alte forte politice", a mai spus Emil Boc. El a adaugat insa ca PD spera sa nu fie determinat vreodata de partenerii sa se gandeasca la "o asemenea solutie".

In opinia lui Boc, nu este foarte sigur ca aceasta motiune va fi depusa, pana la urma, de partidele de opozitie: PNL si PSD.

Emil Boc a facut aceste declaratii dupa sedinta Comitetului Director al PD, unde ministrii democrati au prezentat, intr-o lumina favorabila, progresele realizate in ceea ce priveste integrarea europeana.

Tot sambata, Emil Boc a anuntat ca Guvernul va fi restructurat, astfel incat numarul de ministere sa fie egal cu cel existent in Executivele statelor membre ale Uniunii Europene.

"Este o promisiune pe care Alianta a facut-o inca de la momentul formarii guvernului, in sensul restructurarii acestuia, in perspectiva integrarii in UE", a declarat Boc.