Ca urmare a introducerii arhitecturii Core, Intel va retrage brand-ul Pentium, viitoarele procesoare urmand sa poarte numele de Core 2. Prima versiune de Core se afla deja pe piata sub forma lui Yonah - ultima versiune de Pentium M, astfel incat sufixul 2 este perfect justificat.

Diferentele dintre Core si Core 2 constau, pe langa arhitectura interna modificata, si in includerea in noua generatie a setului de instructiuni EM64T.

Interesant este faptul ca producatorul va folosi aceeasi denumire comerciala atat pentru procesoarele desktop, cat si pentru cele mobile. Sufixul Duo va fi adaugat in toate situatiile in care avem de-a face cu un model dual-core.

Asadar, Intel Core 2 Duo va fi numele sub care vom intalni CPU-urile Conroe, notatia modelelor urmand sa fie de forma E4000 - E6000, in timp ce Core 2 Duo pentru sistemele mobile (Merom) va purta indicative de tip T5000 - T7000.

In schimb, domeniul serverelor nu va fi afectat, fiind foarte probabil ca Intel sa foloseasca in continuare brand-ul Xeon pentru Woodcrest - serie bazata pe aceeasi arhitectura Core.