Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu a declarat marti ca a ajuns la un acord cu Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, privind promulgarea legii initiat de PC referitore la reducerea TVA pentru o anumita categorie de alimente.

In replica, Vladescu a dezmintit afirmatiile facute de Dan Voiculescu si a precizat ca nu exista in acest moment o solutie privitoare la reducerea TVA care sa fie agreata atat de Guvern cat si de Ministrerul Finantelor.

In cadrul unei conferinte de presa, Voiculescu a declrat ca s-a inteles cu Ministrul Finantelor referitor las impunerea unei cote TVA de 9%b pentru o serie de alimente, conditia impusa de Vladescu fiind scoaterea de pe lista a unor produse.

Printre alimentele enumerate de liderul PC se numara laptele proaspat pentru consum, iaurtul simplu fara adaosuri, branza de vaci proaspata, smantana cu grasime de pana la 20%, ouale proaspete, pestele de apa dulce, carnea de pui, de porc de vaca si painea.

Voiculescu a continuat si a declarat ca in urma intelegerii, legea privind reducerea TVA va fi aprobata si in Camera Deputatilor dupa ce trecuse de Senat.

In cursul aceleiasi zi insa, Vladescu a declarat ca nu exista inca o forma a legii TVA care sa fie acceptata atat de Ministerul Finantelor cat si de Guvern.

Referitor la declaratiile lui Voiculescu, Ministrul Finantelor a evitat raspunsul precizand ca se afla in discutii privind forma fiinala a legii urmand ca o decizie clara sa se ia in cel mai scurt timp