Senatorul Ion Iliescu a reafirmat faptul ca Polul Social „nu va fi un partid politic“. El a participat, la Cluj, la forumul „Omul politic si sfidarile lumii de azi“.

„Nici nu discutam despre asa ceva. Vrem sa fie un forum de dezbateri, in care sa se adune cit mai multa lume, dar ce se va naste in perspectiva, asta nu stiu“, a recunoscut el.

„Nu ne propunem o structura organizatorica“, a revenit Iliescu, spunind ca se gindeste la oamenii care nu vor sa fie inregimentati intr-un partid politic, dar au nevoie de o platforma de dezbatere si exprimare. „Nu de asa ceva e nevoie, asemenea constructii artificiale nu sint totdeauna de succes in politica“, a precizat el.

Insa a afirmat ca deja sint citeva partide politice „mai putin cunoscute“ interesate de proiect, precum si organizatii sindicale.

Conflicte cu grupul de la Cluj? Nici vorba

Ion Iliescu a afirmat ca nu a avut conflicte cu nimeni in partid, „nici cu asa-zisul grup de la Cluj. Sint in relatii deschise, amicale, cu toti, nu sint probleme“.

El s-a intilnit aseara cu conducerea filialei clujene a PSD, la o cina informala, unde senatorul Vasile Dincu a spus ca se vor discuta „aspecte legate de bucataria interna a partidului, care nu stiu cit de mult sint de interes pentru opinia publica“.

Astazi, senatorul Ion Iliescu participa la forumul despre dezbaterea regionala, organizat de Fundatia Grupul de Initiativa Ecologica, in parteneriat cu Camera de Co-mert a Romaniei si Alianta pentru Dezvoltarea Economica a Romaniei. El va lua parte si la lansarea unei carti, tot la Cluj, si va sustine, dupa incheierea forumului, o conferinta de presa.

„Mai degraba Basescu decit noi“

Iliescu sustine ca o motiune de cenzura din partea PSD nu ar avea nici o legatura cu aderarea Romaniei la UE, deoarece nu s-ar referi neaparat la caderea Guvernului.

Articol integral Cotidianul