Cardul de credit CEC, emis sub sigla MasterCard, este cel mai nou produs al Casei de Economii si Consemnatiuni (CECPrincipalul avantaj este insa, in acest moment, dobanda zero la toate tipurile de operatiuni, pana la 31.08.2006.

Dupa aceasta data, cardul de credit CEC va avea cea mai buna dobanda din sistem, respectiv 17,5% pe an, ceea ce constituie un avantaj competitive fata de ceilalti ofertanti de carduri de credit de pe piata.

Conditiile pentru obtinerea unui card de credit CEC sunt: limita de creditare este cuprinsa intre 500 de lei si 50.000 lei, dar nu mai mult de trei venituri nete lunare (salarii, pensii, chirii, rente, dividende, si chiar veniturile lunare ale sotului/sotiei).

Contul accesat prin intermediul cardului de credit CEC reprezinta o linie de credit pentru nevoi personale, cu rambursare lunara (minim 2,5% din fondul utilizat) si reinnoire a plafonului dupa fiecare operatiune. In cazul platilor la comercianti, cardul beneficiaza de o perioada de gratie de pana la 59 de zile calendaristice.

In cele cinci luni de la intrarea pe piata cardurilor, CEC a emis peste 41.000 de carduri si dispune de cea mai extinsa retea informatica din sistemul bancar, cu 1.020 de EPOS-uri instalate la ghiseele bancii, care in urmatoarele doua luni vor ajunge la circa 1.200, si 138 de ATM-uri operationale, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa ajunga la aproximativ 400 de aparate.