Membrii Comisiei de disciplina a Senatului au aminat pentru citeva zile raportul privind sanctionarea senatoarei PNL Norica Nicolai pentru votul dat de nepoata sa in plenul camerei legislative. Senatorii spun ca nu au reusit sa finalizeze acest raport pentru ca nu au avut timp si pentru ca nu au reusit sa se intruneasca in formula completa.

Dezbaterea privind acest raport a mai fost aminata pina acum si se spera ca va fi totusi prezentat martea viitoare, in cadrul Biroului

Raportul privind sanctionarea senatoarei Norica Nicolai trebuia depus azi la Biroul Permanent al Senatului, insa presedintele Comisiei Juridice, Eckstein Kovacs Peter a confirmat pentru HotNews.ro ca raportul nu a fost finalizat.

Membrii Comisiei Juridice, de Disciplina si Imunitati sustin ca acest caz nu a fost finalizat din lipsa de timp. Ei sutin ca nu s-au terminat verficarile casetelor video si de aceea nu au putut lua nici o decizie. Totusi acestia sunt convinsi ca Ana Maria Hanes, nepoata Noricai Nicolai, nu a votat in plenul Senatului.

"Din probele are s-au administrat pana acum nu rezulta din nici una ca ar fi votat o persoana straina. In momentul in care nepoata Hanes se juca cu degetele pe sistemul de vot, eram in procedura de dezbatere a raportului si se auzeau pe fundal vocile domnilor Eckstein si Vacaroiu", a declarat senatorul PRM Valentin Dinescu.

Presedintele Comisiei de disciplina, Eckstein Kovacs Peter a refuzat sa explice cand va fi gata raportul. "Suntem in grafic si vom respecta termenii. Vom depune raportul in timp util” a declarat evaziv acesta.

Insa, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a spus ca din partea Comisiei de disciplina a fost depusa o solicitare de aminare a depunerii raportului pentru cateva zile, acesta urmind sa fie dezbatut de Biroul Permanent al Senatului cel mai probabil martea viitoare.

Vacaroiu asteapta totodata recomandari de sanctionare a Noricai Nicolai din partea comisiei.

"Daca in urma audierilor si a verificarilor se constata ca s-a votat de catre persoana in cauza, asteptam propuneri de sanctiuni din partea comisiei. Vom vedea", a mai spus Vacaroiu.

Termenul legal de finalizare al raportului expira peste trei zile, mai exact pe 2 iunie, iar sedinta Biroului Permanent este programata pentru saptamana viitoare.