"Restructurarea Guvernului trebuie sa se faca numai in urma unei evaluari care trebuie sa dureze cel putin 3 luni. Pe baza evaluarii se trag niste concluzii si se iau decizii politice.

Acest proces trebuie sa se desfasoare intr-un cadru coerent, adica sa o faca Ministerul Administratiei si Internelor, cel care are abilitatea legala, fie o organizatie independenta." Este de parere Valentin Ionescu, unul dintre cei care a participat la realizarea Planului de Guvernare al Aliantei PNL - PD.

Declaratia a fost facuta in emisiunea "DIALOGURILE DIRECTA" de la Radio MIX FM, realizata de Cosmin Pacuraru.

In eceeasi emisiune domnia sa a mai afirmat ca "Acum avem o structura formala prost organizata care e mostenita de la guvernul anterior, foarte complicata si destul de incalcita cu mai multe centre de putere. Dar in acelasi timp nu mai avem un grup informal bine inchegat, pentru ca aici Guvernul Aliantei este structurat pe mai multe centre de putere.

Acest melanj, nu mai este la fel ca cel anterior si din aceasta cauza apar mai multe obstacole, apar niste blocaje si apar stari conflictuale, cu atat mai mult cu cat si partidele politice au culturi organizationale diferite, nu sunt la fel."

Privitor la ultimile declaratii ale liderilor celor doua partide componente ale Aliantei DA, domnul Valentin Ionescu a mai afirmat: "Dansii fac o mare gresala manageriala! In primul rand nu au o metodologie de evaluare, nu respecta un cadru institutional intrucat daca ar fi avut o evaluare, evaluarea respectiva, implicit si restructurarea trebuia propuse in cadrul Ministerului Administratiei si

Internelor. Ei trebuie sa faca propunerea tehnica si mai departe sa ia decizia politica "