David Beckham inscrie in minutul 60 unicul gol al partidei. Anglia a jucat "mediocru", dupa marturisirea propriilor jucatori, si ii este datoare capitanului pentru calificarea in sferturile de finala. Prin aceasta reusita, Beckham devine primul fotbalist englez care inscrie la trei turnee finale.

" Nu m-am simtit foarte bine inaintea partidei. Am crezut ca o sa imi treaca si asa a fost, in prima repriza am fost ok. Apoi, in a doua parte, m-am simtit din nou rau.

Sunt multumit ca am inscris, pentru ca in acest sezon nu prea am transformat lovituri libere. Ma bucur ca am facut-o si pentru ca am primit de la Roberto Carlos un mesaj - David, arata-mi cum se inscrie din lovitura..."

David Beckham, capitan Anglia

"David a realizat un gol superb. Este senzational ce face la loviturile libere! Dar astazi a jucat foarte bine in toate momentele jocului, ajutind foarte mult echipa. Toti admiram suturile lui, dar nu vedem intotdeauna ce face in fiecare minut pentru coechipieri. Ne-a ajutat enorm!"

John Terry, fundas central Anglia

"Ar fi trebuit sa marcam mai multe goluri. Dar sunt multumit, am obtinut calificarea in sferturi si sper sa realizam mai mult decit acum patru ani, cind ne-a eliminat Brazilia"

Sven Goran Eriksson, antrenor Anglia

"In fotbal nu pierzi numai atunci cind faci o greseala. Pierzi si pentru ca adversarul are o executie stralucita, la o lovitura libera. Felicitati-l pe Beckham, a trimis o minge perfecta!"

Luis Fernando Suarez, antrenor Ecuador

Comentariul specialistului, pentru HotNews.ro:

"Englezii joaca linear, fara solutii, gresind sistematic pasa decisiva. Dar il au printre ei pe cel mai bun executant de lovituri libere si centrari din lume. Surprinzator, ecuadorienii au jucat fara aplomb si fantezie, caracteristici de baza ale echipelor sud-americane"

Ion Cupen, Senior Editor Pro Sport

Interactiv - Voteaza CM 2006