Si in cel mai important aeroport din Romania, bagajul de mana a fost inlocuit cu punguta de plastic. Complotul terorist dejucat joi de politia londoneza face valuri si la Bucuresti. Ieri, de pe Aeroportul ''Henri Coanda'', cele doua curse British Airways si singura de Tarom spre Londra au decolat fara bagaje de mana in avion.

O premiera in istoria zborurilor internationale, in care pasagerii au fost obligati sa foloseasca, in loc de geanta de umar, o banala punguta de plastic, transparenta si incapatoare cat sa intre doar documentele personale si cateva lucruri de stricta necesitate.

Perspectiva pasagerului

Printre calatorii de la ''Plecari Internationale'', vestea a starnit reactii contradictorii. Din cauza complotului, britanicul Matt a pierdut joi avionul de Londra. Pe aeroportul de la Bucuresti, atmosfera i se pare OK, ca si cei doi luptatori antitero care ''periaza'' zona.

Despre cenzurarea bagajelor de mana pe anumite rute, numai de bine: ''M-as simti mult mai sigur sa stiu ca toti sunt la fel de ''dezbracati'' ca mine in avion'', spune Matt. Partial, afaceristul olandez Max de Jong imbratiseaza si el ideea. ''Fac de doua ori pe luna ruta Amsterdam-Bucuresti si retur si am nevoie de laptop in avion.

Dar, pana la urma, mai bine ajung intreg...''. Printre contestatari exista si un reprezentant de seama. ''Stiu ca ma va incurca. Mi se pare o masura incorecta si inacceptabila'', sustine un brasovean inaintea imbarcarii spre Canada.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei