• Primejdia marturisirii
    Convorbirile de la Rohia urmate de Jurnal, N. Steinhardt, I. Pintea

    cronologie N. Steinhardt de Viorica Niscov, indice de nume de I. Pintea

    Primejdia marturisirii: pe de o parte, primejdia opiniilor proprii, originale, aflate in contradictie cu discursul traditional, pe de alta, primejdia de a-ti exprima necenzurat convingerile intr-un regim totalitar.



  • Altfel decat a fi sau dincolo de esenta, de Emmanuel Levinas
    seria Acta Phaenomenologica
    traducere din franceza de Miruna Tataru-Cazaban, Bogdan Tataru-Cazaban si Cristian Ciocan

    Altfel decat a fi sau dincolo de esenta este cartea cu care se deschide colocviul international intitulat "Un secol cu Levinas: Filozofie si responsabilitate", organizat la Bucuresti in perioada 4-6 septembrie de Societatea Romana de Fenomenologie, impreuna cu Organizatia Internationala a Francofoniei, Institutul Francez si Asociatia pentru Celebrarea Centenarului Emmanuel Levinas (1906-1995).
    Intemeietor al fenomenologiei franceze si interpret al traditiei religioase iudaice, Emmanuel Levinas ne propune in Altfel decat a fi sau dincolo de esenta o meditatie asupra paradoxului intalnirii cu celalalt.



  • Hotelul alb, de D.M. Thomas
    colectia Raftul Denisei
    traducere din engleza de Mircea Ivanescu, cu o nota a autorului

    Hotelul alb, cel mai important roman al lui D.M. Thomas, tradus in peste 20 de tari, a fost nominalizat la Booker Prize in 1981 si distins, in anul aparitiei, cu Cheltenham Prize si PEN Silver Pen Award.
    Lisa Erdman este o tanara care viseaza neincetat la dragoste si moarte. Fanteziile ei erotice si tablourile apocaliptice imaginate sunt consemnate de celebrul explorator al subconstientului Sigmund Freud.



  • Adio, Berlin, de Christopher Isherwood
    colectia Raftul Denisei
    traducere din engleza si note de Ileana Raus

    Adio, Berlin a inspirat scenariul celebrului film Cabaret, regizat de Bob Fosse, distins cu 8 premii Oscar, 7 premii BAFTA si 3 premii Globul de Aur in 1973.
    Berlinul interbelic: un oras decadent plin de cabarete si cafenele, un oras grotesc, populat de "pasari de noapte", un oras al magnatilor si al lumii interlope, un oras plin de pericole, unde amenintarea tacuta a nazismului se va transforma curand intr-o realitate atroce.



  • Femeia-vulpe, de David Garnett
    colectia Cartea de pe noptiera
    traducere din engleza de Angela Jianu

    O viata de cuplu obisnuita, in care intr-o buna zi se petrece o metamorfoza iesita din comun: femeia devine vicleana si isi arata uneori coltii. Sau poate e numai nebunia lui de gentleman excentric?