In emisiunea « Romania la raport », de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, deputatul UDMR, Marton Arpad a acuzat-o pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, ca face legi pentru ca atunci cand se va intoarce in societatea civila sa le poata contesta la instantele europene si sa scoata « bani frumusei » de pe urma lor.

« Deocamdata se vede ca anumite prevederi propuse de aceasta doamna ministru care a venit de pe partea apararii drepturilor omului si probabil se va intoarce si probabil va castiga procese impotriva acestor legi la Curtea Europeana.

Si se pune intrebarea daca nu cumva asta este o incompatibilitate, un conflict de interese, sa faci legi de pe urma carora sa castigi bani frumusei in instantele internationale», a sutinut deputatul UDMR. Motivatia lui Marton Arpad a fost ca « tocmai o comunitate minoritara este totdeauna mai expusa totalitarismului. »

Marton Arpad - « Presa apara toate incalcarile drepturilor omului »

Marton Arpad a acuzat ca « presa isi face un foarte mult rau pentru ca presa din Romania este singura presa, din pacate, care apara toate incalcarile drpturilor omului, toate incercarile de incalcare prin diferite coduri siproiecte de lege a drepturilor omului.

Noi suntem fideli acestor idei si credem ca legile, daca s-ar fi aplicat, atunci n-ar trebui sa se plimbe linistiti oamenii care, intr-adevar, au facut avere in mod nejustificat. »