Papa Benedict s-a referit din nou, ieri, la secularismul societatilor occidentale, deplangand in fata a aproximativ 230.000 de credinciosi, in majoritate din Bavaria, veniti la slujba oficiata in aer liber la Munchen, o "lume devenita surda fata de Dumnezeu", transmite AFP. "Nu exista doar surditatea de natura fizica, care il rupe pe om de cea mai mare parte a vietii sociale.

Exista de asemenea o dificultate de a-l auzi pe Dumnezeu, de care suferim in mod particular in aceste vremuri", afirma papa in predica sa, in cea de-a doua zi a vizitei sale in Bavaria natala. "Pur si simplu nu mai reusim sa-l auzim pe Dumnezeu. pentru ca frecventele care ne umplu urechile sunt mult prea numeroase...

iar ceea ce se spune despre el nu pare sa-si mai gaseasca locul in vremea noastra", a mai spus el in cadrul omiliei, reluand astfel una din temele sale favorite de la inceputul pontificatului.

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns, sambata, la Munchen, unde a servit ca arhiepiscop timp de cinci ani, si le-a spus oamenilor care il aclamau ca este profund miscat de revenirea in tara natala, transmite Reuters.

Integral in Gandul