Toate cele patru companii care au depus la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) oferte pentru ultimele doua licente de telefonie mobila de generatia a treia (3G) s-au calificat pentru etapa de evaluare, a anuntat luni institutia.

Aceste oferte vor fi evaluate timp de cel mult cinci saptamani, urmand ca pe 15 octombrie sa fie anuntati castigatorii licitatiei, iar pana la sfarsitul anului sa fie acordate licentele.

Patru companii de telecomunicatii au depus pana la data limita de 4 septembrie 2006 oferte pentru ultimele doua licente de telefonie mobila de generatia a treia (3G) si toate ofertele au trecut de etapa de calificare.

In aceasta prima etapa, comisia de evaluare a analizat documentele de eligibilitate care au insotit ofertele companiilor, urmand ca in etapa a doua sa aiba loc evaluarea propriu-zisa a ofertelor.

Astfel, ofertele Societatii Nationale de Radiocomunicatii Radiocom SA, SC RCS&RDS SA, Cosmote Mobile Telecomunications SA si SC Telemobil SA vor fi evaluate timp de cel mult cinci saptamani astfel incat, pe 15 octombrie, vor fi anuntati castigatorii licitatiei, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie acordate licentele.

IGCTI a notificat operatorii participanti la licitatie privind calificarea acestora in etapa urmatoare. Cele patru oferte vor fi evaluate in conformitate cu criteriile specificate in caietul de sarcini.

In procesul de evaluare, acoperirea geografica si a populatiei va fi punctata cu 55 de puncte, in timp ce fezabilitatea tehnica cu 25 de puncte, iar capacitatea financiara cu 10 puncte. Fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta vor primi cate 5 puncte.

Comisia de evaluare este alcatuita din sapte membri, reprezentand domeniul juridic, economic si tehnic.