Seful notarilor din Romania, Viorel Manescu, s-a ales cu dosar penal dupa ce a eliberat un certificat de mostenitor pe baza unui testament olograf in care scrisul si semnatura nu apartineau defunctului. Miza a fost o vila de langa Guvern, care a fost si primul imobil restituit in natura in baza Legii 10 / 2001 de Traian Basescu, in calitate de primar general al Capitalei.

Prefectura a atacat in instanta dispozitia semnata de Traian Basescu, iar pe rolul instantelor judecatoresti se afla mai multe dosare prin care se cere anularea certificatului de mostenitor eliberat de presedintele Uniunii Notarilor Publici din Romania, Viorel Manescu. Inainte de aparitia normelor de aplicare a Legii nr.

10 / 2001 privind restituirea imobilelor nationalizate, Traian Basescu, in calitate de primar general, a semnat prima dispozitie de retrocedare pentru imobilul situat in strada Paris nr. 4. Dupa aproape patru ani, Biroul de Cercetari Penale a ajuns la concluzia ca certificatul de mostenitor eliberat de notarul Viorel Manescu a fost emis in baza unui testament fals.

Potrivit referatului intocmit de inspectorii de la Cercetari Penale, "notarul Viorel Manescu, in mod fals, a mentionat ca testamentul era autentificat, cand in realitate exista doar testamentul olograf al defunctului care poarta doar stampila Registratura a Tribunalului Ilfov, Sectia a I-a a C.C.?"

Integral in Gandul