Adrian Nastase risca sa piarda sprijinul politic din partea PSD. Presedintele partidului, Mircea Geoana a declarat, luni, ca a luat in calcul posibilitatea retragerii sprijinului politic pentru fostul premier.

Propunerea a fost respinsa, deocamdata, de unii membri ai acestei formatiuni politice, care sustin ca este nevoie mai intai de o discutie cu Nastase, inainte de a fi luata o astfel de hotarare. "Sunt polite mai vechi, pe care unii vor sa mi le plateasca" - a declarat, pentru Antena 3, Adrian Nastase.

Inainte de a fi audiat la DNA in legatura cu dosarul Zambaccian, Adrian Nastase s-a plans de faptul ca nu se bucura de sprijinul colegilor sai de partid. In timp ce el se afla in discutii cu procurorii, la sediul central al PSD se analiza oportunitatea retragerii sprijinului politic.

Senatorul Serban Nicolae - unul dintre apropiatii lui Ion Iliescu si Sorin Oprescu - a opinat ca este necesar ca sa aiba loc o discutie intre conducerea partidului si Adrian Nastase si numai dupa aceea sa fie luata o decizie.

Astfel, liderul social-democrat Mircea Geoana l-a invitat la o discutie ultimativa pe Nastase, iar in cazul in care fostul premier nu va accepta o astfel de intalnire, ii va fi retras sprijinul politic.

"Este extrem de greu sa acceptam atitudinea de fronda si de contestare pe care Adrian Nastase a adoptat-o in ultima perioada. Nu va ascund faptul ca in Biroul Permanent National al PSD a fost evocata posibilitatea de retragere a sprijinului politic pentru Nastase" - a declarat Mircea Geoana.

"Am considerat ca acest lucru ar fi exagerat pentru etapa actuala, dar asta nu inseamna ca Adrian Nastase nu trebuie sa se lamureasca daca doreste sa fie in interiorul sau in exteriorul partidului.

Vom avea o discutie finala pe aceste subiecte, inclusiv pe probleme financiare si credem ca isi va dea seama ca e mai util si mai intelept sa se bucure de sprijinul partidului" - a concluzionat Geoana.

Conflictul dintre Mircea Geoana si Adrian Nastase s-a accentuat in ultima perioada, mai ales pe fondul crizei financiare prin care trece partidul. Liderul PSD i-a sugerat lui Nastase, prin intermediul presei, sa plateasca din buzunar banii restanti din campania electorala din 2004.

Vizibil iritat, Nastase a transmis o scrisoare catre partid prin care il acuza pe Geoana ca a cheltuit banii pentru salariile consilierilor straini.

Datoriile PSD din timpul campaniei parlamentare si prezidentiale din anul 2004 se ridica la suma de peste 50 de miliarde de lei vechi.