Dupa scandalul ascultarii telefoanelor oficialilor greci pe timpul Olimpiadei din 2004, Grecia este zguduita de un nou scandal de coruptie. Directorul Consiliului Concurentei, Panaiotis Adamopulos, a fost arestat sub acuzatia de luare de mita si extorcare, informeaza BBC.

Presa greaca l-a numit "Scandalul laptelui" si a lovit puternic Partidul Conservator, aflat la putere, pentru ca despre Panaiotis Adamopulos se spune ca ar avea legaturi stranse cu formatiunea aflata la guvernare.

Scandalul a pornit dupa ce compania Megval a fost amenintata cu o amenda de 32 milioane de dolari, pentru ca ar face parte dintr-un cartel care ii forta pe fermieri sa vanda lactate la preturi reduse. Firma Megval s-a plans autoritatilor ca seful Oficiului Concurentei ar fi pretins 3,2 milioane de dolari pentru a anula amenda.

Adamopulos neaga acuzatiile, dar atat el, cat si doi directori de la Megval au fost arestati. Acesta poate fi considerat unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie din Grecia. Formatiunea premierului Costas Karamanlis a castigat alegerile in urma cu doi ani promitand ca va rezolva problema coruptiei.

Integral in Adevarul