Alonso a obtinut pole position pe o vreme ploioasa, cu ajutorul pneurilor Michelin care au dominat copios calificarile - cele doua Renault sunt pe primele 2 pozitii, Honda pe urmatoarele, primul monopost echipat cu gume Bridgestone (Ferrari-ul lui Schumi) venind abia pe 6.

De altfel, specialistii noteaza ca Schumacher a trebuit sa isi foloseasca intreg talentul pentru a urca atit de sus - celelalte masini echipate cu Bridgestone venind pe ultimele 9 locuri!

"Renault a fost foarte competitiva astazi, usor de pilotat. Grand merci pentru Michelin care ne-a dat pneuri imbatabile pe o pista umeda. Anii trecuti, Ferrari era de nebatut pe ploaie. Lucrurile s-au schimbat".

Fernando Alonso, Renault

Pentru duminica, previziunile meteo anunta ploaie si posibile furtuni la Shanghai.

"Am facut tot ce am putut in aceste conditii. Ploaia ne-a ruinat toate sansele si acest loc 6 a limitat proportiile".

Michael Schumacher, Ferrari

In doua editii alergate la Shanghai, Schumi nu a obtinut niciun punct. Motiv pentru a-l ambitiona pe cel mai titrat dintre pilotii Formulei 1: "Aceste calificari nu au compromis sansele mele de a cistiga campionatul mondial".

Marle premiu al Chinei se disputa duminica (ora 9,00 la Bucuresti) si reprezinta a 16-a cursa din cele 18 ale campionatului mondial de automobilism F1.

In clasamentul general al pilotilor, Alonso este lider, cu doua puncte mai mult decit Schumacher.