Ehud Olmert, primul ministru israelian, l-a invitat, luni, in timpul discursului de deschidere a sesiunii de iarna a Knesset-ului, pe premierul libanez, Fouad Siniora, la o intalnire "fata in fata" pentru inceperea negocierilor de pace dintre cele doua tari, potrivit agentiei Reuters. Premierul libanez a respins insa invitatia lui Ehud Olmert.

Fouad Siniora "a anuntat de mai multe ori ca Libanul va fi ultima tara araba care va semna un tratat de pace cu Israelul", a anuntat biroul de presa al premierului libanez, citat de Associated Press.

"Pacea veritabila consta in acceptarea de catre Israel a initiativei de pace arabe, promovate de printul Abdallah al Arabiei Saudite, si care a fost adoptata la conferinta tarilor arabe de la Beirut", din martie 2002, continua comunicatul.

"In acest context, a devenit clar ca primul pas pentru a dovedi ca se doreste pacea trebuie sa il faca Israelul, care trebuie sa se retraga din teritoriile libaneze ocupate, printre care si Fermele Chebaa, si aplicarea rezolutiei 1701 a Natiunilor Unite", se mai arata in comunicatul biroului de presa al premierului Fouad Siniora.