Sparkassen Immobilien AG a achizitionat cel mai nou hotel de patru stele din Bucuresti, Novotel City Centre Hotel, pretul investitiei fiind de 29,5 milioane euro, a anuntat, marti, compania. Vanzatorul, Accor Group, va ramane in continuare operatorul hotelului, grupul francez preluand hotelul printr-un contract de inchiriere pe termen lung.

Hotelul, situat in centrul Bucurestiului, are in total 258 camere, pe 12 etaje. Suprafata totala a hotelului este de 27.500 metri patrati. Novotel dispune de restaurant si cafenea, sala de conferinte, centru de frumusete si sanatate, sala de fitness, precum si de o galerie comerciala de peste 1.200 metri patrati.

“Novotel este o investitie esentiala adaugata portofoliului nostru. Am ales piata din Bucuresti, intrucat este o piata aflata intr-o dezvoltare rapida si cu un potential foarte mare.

Aceasta investitie este o oportunitate foarte buna pentru noi si in urmatorii ani vom investi si mai mult in Bucuresti, investitii care se pot ridica la valoarea de 450 milioane euro”, a declarat Ernst Vejdovzsky, membru in consiliul de conducere al Sparkassen Immobilien AG.

Oferta de hoteluri de clasa business din Bucuresti abia poate tine pasul fata de cererea in continua crestere; preturile pentru hotelurile de patru si cinci stele se situeaza cu mult peste media preturilor vest-europene.

Potrivit datelor companiei, veniturile hotelurilor de clasa business din Bucuresti, generate de persoanele care calatoresc in scopuri de afaceri, s-au ridicat la 845 milioane euro in 2005, cu 108% mai mult fata de anul anterior. In 2006, s-au adaugat un total de aproximativ 400 camere noi la categoria de patru stele si 704 camere noi la categoria de cinci stele.

In prezent, exista un total 5.000 de camere in toate categoriile dar este de asteptat ca investitii estimate la un miliard ed euro pana in 2009 sa aduca pe piata alte 4.000 de camere.

Sparkassen Immobilien AG, companie listata la Bursa din Austria, este divizia de investitii in domeniul imobiliar a grupului financiar Erste Bank. Infiintata in 1987, compania detine in prezent 69 de proprietati in tari ca: Austria, Germania, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Slovacia.

Compania detine spatii inchiriabile de 710.000 metri patrati si inregistreaza o valoare imobiliara a proiectelor de 907 milioane euro.