Cinci ministri ai cabinetului de la Kiev si-au depus demisiile, dupa ce negocierile in vederea formarii unei ample coalitii de guvernare au esuat - informeaza Reuters. Acestia sunt membri ai Partidului Ucraina Noastra - formatiune care il sustine pe presedintele Viktor Iuscenko.

Este vorba de ministrul Justitiei, Roman Zvaraci, ministrul Tineretului si Sportului, Iuri Pavlenko, ministrul Sanatatii, Iuri Poliacenko, ministrul Culturii si Turismului, Igor Lihovoi, precum si ministrul de Interne, Iuri Lutenko.

Totusi, unul dintre demisionari ( ministrul de Interne) a revenit asupra deciziei, motivand ca cererea sa de demisie a fost respinsa de presedintele ucrainean. "Ma supun vointei presedintelui” - a explicat ministrul Iuri Lutenko.

Premierul Viktor Ianukovici a dat asigurari ca guvernul sau va supravietui acestor demisii si va avea o activitatea stabila.

”Cred ca in urmatoarele zile vom examina candidaturile noilor ministri din randul reprezentantilor majoritatii din parlamentul ucrainean” - a asigurat primul ministru ucrainean.

Unii experti ucraineni si-au exprimat temerea ca trecerea Ucrainei Noastre in opozitie va duce la scindarea partidului lui Iuscenko, estimand ca o parte din deputatii formatiunii prezidentiale ar putea trece la partidele ce formeaza majoritatea parlamentara.