Fostul director al SIE Ioan Talpes s-a aruncat in lupta pentru ocuparea culoarului crestin-democratiei anuntand, duminica, la Bucuresti, infiintarea unui nou partid politic: Uniunea Populara Social-Crestina (UPSC).

"Intram intr-o Europa in care segmentul crestin-democrat foarte puternic ar putea reprezenta o alternativa pentru romanii dezamagiti de actualele experimente politice dambovitene", a spus Talpes.

"Am iesit de sub numarul Fiarei", a declarat la un moment dat un oficial al noii formatiuni, referindu-se la cei 667 de delegati mobilizati pentru a celebra in stil mare prima iesire in lumea clasei politice a partidului condus de Talpes.

Imnul cantat "live", Oda Bucuriei, la final si mesajul partidului, citit de vocea folosita de unele posturi de televiziune pentru promovarea propriilor productii telenovelistice, au fost doar cateva din delicatesele servite celor prezenti. "Aveti bani prin buzunare? N-aveti.

Atunci, ce cautati aici? Credeti ca sunteti mai buni? Nu stiti ca in Romania nu mai e loc de partide? E imposibil fara bani", a dat tonul Talpes, adresandu-se delegatilor. Senatorul s-a repezit sa infiereze partidele cu putere, bani si televiziuni in spate, dar fara doctrina politica clara.

"Nu mai conteaza ca acele partide se confrunta zi de zi si nu mai stii care este de dreapta sau de stanga si cine conduce", a continuat Talpes.

Teofil Pop, vicepresedinte si sef de "clinica de patru stele, cu doua paturi, baie, telefon si email", mai ca nu a dat de la microfon si datele de contact pentru potentialii clienti, in timp ce o delegata a tinut sa-l asigure pe presedintele UPSC ca "moldovencele sunt alaturi de acest demers politic, pentru ca sunt, in sfarsit, ascultate".

"Speram ca acest partid sa devina daca nu un regat al cerului, macar un regat al constiintei", a supralicitat un alt delegat, inspirat poate de filmul cu acelasi titlu, starnind ilaritatea printre tinerii prezenti, liceeni si studenti.

"Am venit aici pentru ca ne-a placut discursul pe care l-au tinut la camin, plus ca domnul Talpes e din aceeasi localitate cu noi, din Toplet", ne-a explicat o banateanca afinitatea pentru programul politic al senatorului.

Integral in Adevarul