Consiliul Concurentei a aprobat, miercuri, preluarea companiei SNR Roulements Franta de catre NTN Corporation Japonia, care va avea drept consecinta schimbarea indirecta a controlului asupra SNR Rulmenti Sibiu, avand in vedere faptul ca aceasta din urma este o filiala detinuta in totalitate de compania din Franta.

Potrivit unui comunicat al autoritatii de reglementare in domeniul concurentei, partile implicate in operatiunea de concentrare au realizat in anul 2005 cifre de afaceri globale cumulate care depasesc zece milioane de euro si, doua dintre acestea, au efectuat in aceeasi perioada, pe teritoriul Romaniei, cifre de afaceri care depasesc patru milioane de euro.

Analizand propunerea de concentrare, Consiliul Concurentei a decis ca operatiunea nu este incompatibila cu mediul concurential normal din Romania.

NTN Corporation Japonia este societatea-mama a grupului de societati NTN, avand ca obiect de activitate productia de organe mecanice de transmisie, componenta a trenurilor de rulare pentru autovehicule, si cea de rulmenti, utilizati in sectorul industrial, aeronautic si pentru autovehicule.

SNR Roulements Franta, membra a Grupului Renault, are ca obiect principal de activitate fabricarea si comercilizarea rulmentilor si subansamblurilor care utilizeaza astfel de rulmenti, si incidental, echipamente, subansambluri si piese de schimb care pot fi fabricate cu utilajele sale.

Principala activitate a societatii SNR Rulmenti Sibiu consta in fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie.