Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea Manuelei Plapcianu, vicepresedinte al HVB Tiriac, responsabil cu divizia de retail, in calitate de membru al Consiliului de Administratie al HVB Banca pentru Locuinte, potrivit unui comunicat al institutiei bancare.

Din Consiliul de Administratie al HVB Banca pentru Locuinte fac parte Petre Tulin, presedintele CA, Tomas Halousek, vicepresedinte, Edgar Pillath, Klaus Georg Ropke, Ludwig Roth, Herbert Walzhofer, Corneliu - Dan Pascariu, Manuela Victoria Plapcianu.

Actionarul majoritar al institutiei de credit este Vereinsbank Victoria Bauspar AG Munchen, care detine 55% din capitalul bancii, fiind urmat de Bank Austria Creditanstalt AG Viena cu 35% din capitalul social, Banca Comerciala HVB Tiriac Bucuresti cu 9,9%, iar alti actionari detin 0,1% din capital.

HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie a anului trecut cu un produs de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Banca este membra a grupului bancar german HVB Group. Concernul german este prezent in 18 tari, are peste patru milioane clienti, peste 1000 de sucursale si aproximativ 16.500 de angajati.