Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului organizeaza, in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, licitatii pentru vanzarea activelor a sapte debitori, pretul total de pornire al licitatiilor fiind de peste 1,4 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al autoritatii.

Debitorii executati de AVAS pentru neplata obligatiilor sunt Agrofilip Bontida, Carpe Diem Bucuresti, Aprotrans Bucuresti, Ovis Prodimpex Brebu, Hamadeh Constanta, Agroindustriala Savini Piscu Sadovei si Agromec Zatreni.

Principalele active scoase la licitatie sunt ferma 12 Ovine Drajna, compusa din cladiri si doua terenuri intravilane, situate in comuna Dragalina, in suprafata de 61.488,99 metri patrati si 26.008 metri patrati al caror pret de pornire este de 986.443 dolari, fara TVA.

In cazul firmei Carpe Diem Bucuresti, sunt scoase la vanzare o ferma zootehnica, o moara, grajduri, si ale active, la un pret de pornire de 88.769 dolari, fara TVA.

Alte active scoase la vanzare sunt cladiri si locuinte apartinand firmei Agroindustriala Savini Piscu Sadovei, la un pret de 155.670 dolari fara TVA, un sediu si teren in suprafata de 8.666,1 metri patrati, aflate in proprietatea Agromec Zatreni, pentru 164.391 dolari, fara TVA.